MASAŽA TREBUHA

trebuhMASAŽA TREBUHA je zelo vsestranska, saj deluje tako na fizičnem, miselnem, čustvenem in spiritualnem nivoju, kot tudi pomaga telesu v ponovno ravnotežje in harmonijo.

Starodavna masažna tehnika za lajšanje in odpravljanje prebavnih težav, za povečanje plodnosti, pri ženskah ugodno vpliva na maternico in pri moških na prostato.
Je zelo učinkovita pri odpravljanju miomov, cist, tumorjev, kot tudi zelo učinkovita pri uspešnih oploditvah in zanositvah!!!
Masaža tako postavlja maternico v njen pravilni položaj, odpravlja vzroke simptomov bolezni žensk, poskrbi za odlično pretočnost prostate, kot tudi v trenutku blagodejno vpliva na prebavo.

“Maternica predstavlja središče ženske in če je izven ravnotežja, potem je celotno življenje ženske v neravnotežju. Maternica predstavlja ženske “druge možgane” in vključuje spiritualno središče njenega bitja.”

Ko je maternica izven položaja, takrat je življenjsko pretakanje krvi, limfe, živčnih impulzov in chi-ja do medeničnega predela, oslabljeno in prekinjeno. To ravno tako lahko povzroči zbiranje krvi, kar povzroči obloge znotraj maternice. To zbiranje lahko vodi v neobičajno izrastke znotraj maternice in menstrualne krče.

Masaža trebuha in medenice pomaga maternici, da se postavi nazaj v pravilni položaj. Ta tehnika sprosti mišice in napetosti v preponi ter poravna medenico. Tako se cirkulacija krvi in limfnih tekočin pospeši ter poskrbi za odstranjevanje in izločanje nakopičenih hormonov, kar pripomore k ponovni vzpostavitvi pretočnosti v medeničnem predelu in drugih obkrožujočih organih. Vse to je bistveno za dobro medenično zdravje kot tudi za zdravo spočetje, nosečnost in porod.

Ko je prepona stisnjena, se za 40% zmanjša pretakanje krvi v spodnjo polovico telesa, kar povzroči krčne žile, bolečine, otekline in zbadanje v nogah ter pekoče pete. Ker požiralnik poteka skozi prepono, zmanjšanje pretočnosti ravno tako vodi do prebavnih težav, kronično slabo prebavo in zgago. Če medenica ni poravnana, to ovira nemoteno potekanje živčnih impulzov do najvažnejših živcev v spodnjem trebušnem predelu, kar oslabi medenično področje, ki poteka skozi sakralno, križnično odprtino. Ko medenica ni poravnana, ravno tako lahko vpliva na udoben položaj otroka med nosečnostjo.